Appelkruimeltaartjes (2 x 20 cm ø)
Ingrediënten
Deeg:
500 | gram | Zeeuwse Vlegel Appeltaartmix |
200 | gram | Boter of plantaardige vetstof |
1 | Ei |
Vulling:
1000 | gram | Verse Appels |
75 | gram | Rozijnen |
50 | gram | Kristal- of Rietsuiker |
Kaneel naar smaak | ||
100 | gram | Koekjes (2 x 50 gram) bijvoorbeeld biscuits of Bastognekoeken |
Bereiding:
- Snijdt de boter in kleine blokjes.
- Meng de boter door de Zeeuwse Vlegel Appeltaartmix en voeg het ei toe.
- Meng alle grondstoffen net zo lang tot er kruimels ontstaan.
- Stop op tijd met mengen (het is snel deeg).
- Neem 300 gram kruimels en bewaar deze in een bakje in de koelkast.
- Meng de overige kruimels nu verder tot een deeg.
- Als het deeg doorgemengd is direct stoppen en niet verder door kneden.
- Bewaar het deeg gedurende een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 ºC en maak ondertussen de vulling:
- Wel de rozijnen zo’n 10 minuten in lauw-warm water, giet ze daarna af en laat uitlekken in een zeef.
- Schil of was de appels en snijdt ze in blokjes of kleine partjes.
- Meng de appel, kristal- of rietsuiker; voeg vervolgens de kaneel, rozijnen meng door elkaar.
- Verkruimel de koekjes met behulp van een rolstok en doe de helft van de koekkruimels (50 gram) bij de appelvulling en meng goed door elkaar.
- Rol het deeg uit tot een dikke lap en bekleed hiermee de bodem van de twee vormen. (20 cm ø ± 5 cm. hoog)
- Verdeel de rest van de koekkruimels over de bodem van de twee vormen.
- Verdeel vervolgens de appelvulling over de twee vormen en druk deze stevig aan.
- En verdeel als laatste de kruimels over de twee taartjes.
- Bak de taartjes in zo’n 40 minuten gaar.