Appelkruimeltaartjes (2 x 20 cm ø)

Ingrediënten

Deeg:

500gramZeeuwse Vlegel Appeltaartmix
200gramBoter of plantaardige vetstof
1Ei

Vulling:

1000gramVerse Appels
75gramRozijnen
50gramKristal- of Rietsuiker
Kaneel naar smaak
100gramKoekjes (2 x 50 gram) bijvoorbeeld biscuits of Bastognekoeken

Bereiding:

  • Snijdt de boter in kleine blokjes.
  • Meng de boter door de Zeeuwse Vlegel Appeltaartmix en voeg het ei toe.
  • Meng alle grondstoffen net zo lang tot er kruimels ontstaan.
  • Stop op tijd met mengen (het is snel deeg).
  • Neem 300 gram kruimels en bewaar deze in een bakje in de koelkast.
  • Meng de overige kruimels nu verder tot een deeg.
  • Als het deeg doorgemengd is direct stoppen en niet verder door kneden.
  • Bewaar het deeg gedurende een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 ºC en maak ondertussen de vulling:
  • Wel de rozijnen zo’n 10 minuten in lauw-warm water, giet ze daarna af en laat uitlekken in een zeef.
  • Schil of was de appels en snijdt ze in blokjes of kleine partjes.
  • Meng de appel, kristal- of rietsuiker; voeg vervolgens de kaneel, rozijnen meng door elkaar.
  • Verkruimel de koekjes met behulp van een rolstok en doe de helft van de koekkruimels (50 gram) bij de appelvulling en meng goed door elkaar.
  • Rol het deeg uit tot een dikke lap en bekleed hiermee de bodem van de twee vormen. (20 cm ø ± 5 cm. hoog)
  • Verdeel de rest van de koekkruimels over de bodem van de twee vormen.
  • Verdeel vervolgens de appelvulling over de twee vormen en druk deze stevig aan.
  • En verdeel als laatste de kruimels over de twee taartjes.
  • Bak de taartjes in zo’n 40 minuten gaar.