Taaie Wafels

Ingrediënten:

500gramZeeuwse Vlegel Bloem
75gramRoomboter
20gramVerse Gist (1 zakje gedroogd)
40gramBasterdsuiker
200gramMelk
1Ei
Nootmuskaat
Zout

Instructies:

  • Kneed een soepel deeg van alle ingrediënten.
  • Zodra je het deeg tussen je vingers kunt uitrekken tot er een vliesje ontstaat is het voldoende gekneed.
  • Bol het deeg op en laat 10 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in bolletjes van ± 50 gram.
  • Rol de bolletjes tot ovale platte deegstukjes met behulp van een rolstokje.
  • Let op dat de deegstukjes niet scheuren, rol ze eventueel in twee keer uit.
  • Verhit een wafelijzer met een fijn ruitjes motief.
  • Bak de deegstukjes aan beide zijden egaal goudbruin gaar.
  • Taaie wafels zijn heerlijk met roomboter en bruine basterdsuiker.