Ingrediënten
Deeg:
Vulling:
1000 | gram | Verse Appels |
70 | gram | Rozijnen |
50 | gram | Kristal- of Rietsuiker |
| | Kaneel naar smaak |
100 | gram | Koekjes (2 x 50 gram) bijvoorbeeld biscuits of Bastognekoeken |
Instructies:
- Doe voor het deeg alle ingrediënten samen in een kom.
- Meng de grondstoffen in korte tijd tot een samenhangend deeg.
- Wikkel het deeg in plastic en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maak ondertussen de vulling:
- Wel de rozijnen zo’n 10 minuten in lauw-warm water, giet ze daarna af en laat uitlekken in een zeef.
- Schil of was de appels en snijdt ze in blokjes of kleine partjes.
- Meng de appel, kristal- of rietsuiker; voeg vervolgens de kaneel, rozijnen toe en meng door elkaar.
- Verkruimel de koekjes met behulp van een rolstok en doe de helft van de koekkruimels (50 gram) bij de appelvulling en meng goed door elkaar.
- Kneed het gekoelde deeg een beetje door, zodat het uitrolbaar is.
- Rol het deeg redelijk dik uit en bekleed hiermee de bakvorm.
- Snijdt de rand netjes af.
- Het overgebleven deeg kun je gebruiken om de bovenkant af te werken met reepjes of gebruik je om koekjes te bakken.
- Verdeel de rest van de koekkruimels over de taartbodem.
- Vul de vorm met de appelvulling tot de rand en duw de vulling stevig aan.
- Leg eventueel de reepjes deeg over de taart en duw ze goed aan op de rand.
Bak de taart in ruim 50 minuten gaar. Lekker smullen maar!