Appeltaart (26 cm ø)

Ingrediënten

Deeg:

500gramZeeuwse Vlegel Appeltaartmix
200gramBoter of Plantaardige Vetstof
1Ei

Vulling:

1000gramVerse Appels
70gramRozijnen
50gramKristal- of Rietsuiker
Kaneel naar smaak
100gramKoekjes (2 x 50 gram) bijvoorbeeld biscuits of Bastognekoeken

Instructies:

  • Doe voor het deeg alle ingrediënten samen in een kom.
  • Meng de grondstoffen in korte tijd tot een samenhangend deeg.
  • Wikkel het deeg in plastic en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maak ondertussen de vulling:
  • Wel de rozijnen zo’n 10 minuten in lauw-warm water, giet ze daarna af en laat uitlekken in een zeef.
  • Schil of was de appels en snijdt ze in blokjes of kleine partjes.
  • Meng de appel, kristal- of rietsuiker; voeg vervolgens de kaneel, rozijnen toe en meng door elkaar.
  • Verkruimel de koekjes met behulp van een rolstok en doe de helft van de koekkruimels (50 gram) bij de appelvulling en meng goed door elkaar.
  • Kneed het gekoelde deeg een beetje door, zodat het uitrolbaar is.
  • Rol het deeg redelijk dik uit en bekleed hiermee de bakvorm.
  • Snijdt de rand netjes af.
  • Het overgebleven deeg kun je gebruiken om de bovenkant af te werken met reepjes of gebruik je om koekjes te bakken.
  • Verdeel de rest van de koekkruimels over de taartbodem.
  • Vul de vorm met de appelvulling tot de rand en duw de vulling stevig aan.
  • Leg eventueel de reepjes deeg over de taart en duw ze goed aan op de rand.

Bak de taart in ruim 50 minuten gaar. Lekker smullen maar!