Brusselse Wafels (bekend van de Wafelbakker uit Oostburg)

Ingrediënten:

500gramZeeuwse Vlegel Wafelsmix
1000gram(Plantaardige) Melk
375gramBoter of Plantaardige Vetstof
4Eieren

Instructies:

  • Doe de melk in een beslagkom.
  • Scheid de eieren en doe de dooiers bij de melk.
  • Doe het eiwit in een ander (ruime) beslagkom.
  • Smelt ondertussen de boter of plantaardige vetstof op een laag vuur (smelten is voldoende, niet te heet laten worden).
  • Meng de Zeeuwse Vlegel Wafelsmix met een garde door de (plantaardige) melk met eidooier.
  • Roer vervolgens de gesmolten boter (of plantaardige vetstof) door het beslag en roer alle klontjes glad.
  • Klop de eiwitten luchtig tot een stevig schuim en spatel dit door het beslag.
  • Laat het beslag minimaal een uur rijzen.
  • Bak de wafels in een heet wafelijzer.

Tip van de bakker:

Gebruik een zo zwaar mogelijk wafelijzer, zo wordt het vocht in het beslag omgevormd tot stoom en krijg je super luchtige en krokante wafels.