Brusselse Wafels (bekend van de Wafelbakker uit Oostburg)
Ingrediënten:
500 | gram | Zeeuwse Vlegel Wafelsmix |
1000 | gram | (Plantaardige) Melk |
375 | gram | Boter of Plantaardige Vetstof |
4 | Eieren |
Instructies:
- Doe de melk in een beslagkom.
- Scheid de eieren en doe de dooiers bij de melk.
- Doe het eiwit in een ander (ruime) beslagkom.
- Smelt ondertussen de boter of plantaardige vetstof op een laag vuur (smelten is voldoende, niet te heet laten worden).
- Meng de Zeeuwse Vlegel Wafelsmix met een garde door de (plantaardige) melk met eidooier.
- Roer vervolgens de gesmolten boter (of plantaardige vetstof) door het beslag en roer alle klontjes glad.
- Klop de eiwitten luchtig tot een stevig schuim en spatel dit door het beslag.
- Laat het beslag minimaal een uur rijzen.
- Bak de wafels in een heet wafelijzer.
Tip van de bakker:
Gebruik een zo zwaar mogelijk wafelijzer, zo wordt het vocht in het beslag omgevormd tot stoom en krijg je super luchtige en krokante wafels.