Dadel-walnootbrood


Benodigdheden

Voor een brood van ca. 800 gr:

300 gr Zeeuwse Vlegel broodmix volkoren
195 ml lauw water
150 gr ontpitte dadels
150 gr gepelde walnoten

Bereidingswijze

Maak een deeg van de broodmix en het lauw water.
Voor verdere deegverwerking t/m de eerste rijsperiode zie Zeeuws Vlegelbrood.

Meng de ontpitte dadels en walnoten door het deeg.
Sla het deeg plat tot een dikke plak, rol het op en leg het met de sluitnaad onderop in een broodbakblik.
Maak de bovenkant van het deeg met een kwastje nat en zet het broodblik op een warme plaats voor de narijs.

Wanneer het deegvolume is verdubbeld (na 30-60 minuten) het broodblik midden in een voorverwarmde oven (ca. 210 graden) zetten en in 35-45 minuten afbakken.

Laat het brood na het bakken op een rooster afkoelen en eet smakelijk!