Pareltarwe met Wintergroente
Ingrediënten:
200 | gram | Zeeuwse Vlegel Pareltarwe |
500 | gram | Rode bietjes rauw |
1 | Citroen | |
3 | Sjalotjes | |
30 | gram | Muntblaadjes vers |
200 | gram | Yoghurt |
200 | gram | Zachte geitenkaas |
30 | gram | Koriander vers |
2 | teentjes | Knoflook |
2 | theelepels | Korianderzaad |
Witte Wijnazijn | ||
Olijfolie | ||
Peper | ||
Zout |
Instructies:
- Spoel de pareltarwe schoon onder koud stromend water.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de bietjes en snijd ze in blokjes van max. 1 cm.
- Meng de bietjes in een kom met olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de bietjes over een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de citroen in partjes en leg deze tussen de bietjes.
- Zet de bakplaat in de oven.
- Breng een pan water aan de kook voor de pareltarwe.
- Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
- Pers of hak de knoflookteentjes fijn.
- Meng de spruitjes in een kom met olijfolie, peper, zout en knoflook.
- Leg de spruitjes bij de bietjes op de bakplaat in de oven en bak nog zo’n 20 Ã 25 min.
- Snipper de sjalotjes en meng met een beetje witte wijnazijn.
- Kook de pareltarwe in 15 Ã 20 minuten gaar en giet deze vervolgens af.
- Hak de muntblaatjes fijn en meng dit met de yoghurt, breng op smaak met peper en zout.
- Bak de rolletjes geitenkaas aan beide kanten egaal bruin met wat olie in de koekenpan.
- Hak de koriander fijn en meng deze met de pareltarwe, sjalotjes en een scheut olijfolie.
- Haal de groente uit de oven en meng deze (zonder de citroenen) met de Pareltarwe.
- Verdeel de pareltarwe met groente over 4 borden of kommen.
- Knijp de citroenen uit over het gerecht of serveer een paar partjes per bord.
- Verdeel ook de gebakken geitenkaas over de borden.
- Serveer de yoghurtsaus bij het gerecht.