Poffertjes
Ingrediënten:
500 | gram | Zeeuwse Vlegel Bloem (of Zeeuwse Vlegel pannenkoekenmix) |
15 | gram | Bakpoeder |
8 | gram | Vanillesuiker |
4 | Eieren | |
700 | gram | Melk |
Zout |
Instructies:
- Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom. Klop met een garde even door elkaar.
- Voeg dan de eieren en iets meer dan de helft van de melk toe en meng tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens de rest van de melk toe.
- Giet het beslag in een spuitfles waarvan de opening groot genoeg is, dat werkt het prettigst.
- Zet de poffertjespan vast op het vuur (middelhoog) zodat deze goed heet kan worden. Verwarm in een ander pannetje vervolgens een klont boter. Wanneer deze gesmolten is gebruik je een kwastje om de poffertjespan in te vetten.
- Vul de kuiltjes met beslag. Wanneer aan de bovenkant belletjes komen kun je ze met een vorm eenvoudig omdraaien. Laten ze nog niet helemaal goed los? Wacht dan een paar tellen, als ze goed zijn kun je ze namelijk heel makkelijk keren.
- Vet de poffertjespan voor iedere ronde poffertjes weer opnieuw in.
- Serveer de poffertjes gelijk per ronde, of leg ze allemaal op een groot bord. Dek dit bord af met een ander bord of folie om ze warm te houden.
- Natuurlijk serveer je de poffertjes met een klontje boter en poedersuiker.