Risotto met tonijn

Benodigdheden

200 gram Zeeuwse Vlegel pareltarwe
ca. ¼ liter bouillon (of water met bouillonblokje)
1 glas droge witte wijn
1 grote ui
1 teentje knoflook
olijfolie of boter
1theelepel oregano
mespunt peper
1 klein blikje tomatenpuree
1 blikje tonijn
zwarte, ontpitte olijven

Bereidingswijze

Fruit in een braadpan de gehakte ui en fijngesneden knoflookteen in olijfolie of boter, tot alles goudbruin is.
Roer hier de ongekookte pareltarwe doorheen en bak de tarwe enkele minuten op een matig vuur, totdat de korrels er glazig uitzien.
Giet er vervolgens de hete bouillon bij en de droge witte wijn.
Wanneer het mengsel aan de kook is, het vuur op de laagste (sudder)stand zetten en het mengsel met deksel op de pan in 15 minuten gaar laten worden. Eventueel wat water toevoegen als de risotto te droog wordt.
Roer door de gare risotto de oregano, peper en tomatenpuree. Schep de uitgelekte tonijn en de olijven erdoor en serveer het gerecht in een schaal, samen met een salade of groenten naar keuze.