Risotto van Pareltarwe
Ingrediënten:
8 | stronkjes | Witlof |
1 | Knolselderij | |
400 | gram | Zeeuwse Vlegel Pareltarwe |
2 | Uien | |
200 | gram | Rucola |
1,5 | liter | Groentebouillon |
50 | gram | Veldsla |
4 | tenen | Knoflook |
100 | gram | Parmezaanse kaas |
60 | gram | Pompoenpitjes |
Olijfolie |
Instructies:
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.
- Fruit de ui, knoflook en knolselderijblokjes in de braadpan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de pareltarwe toe en fruit deze 1 minuut mee.
- Voeg de helft van de groentebouillon toe en plaats het deksel op de pan.
- Laat het geheel op een laag vuurtje sudderen tot de bouillon is opgenomen.
- Voeg net als bij normale risotto tussendoor telkens een beetje bouillon toe tot de pareltarwe gaar is na ongeveer 20 à 25 minuten.
- De kooktijd kan variëren door de hoogte van het vuur en het telkens toevoegen van bouillon.
- Controleer of de tarwekorrel na 20 minuten zacht is en laat desnoods nog 5 minuten doorkoken.
- Snijd ondertussen de witlof en de helft van de rucola in dunne reepjes.
- Rooster de pompoenpitjes licht in een pan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de witlof en rucola toe aan de pareltarwe als deze zacht is en stoof dit even mee. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
- De witlof is gaar als deze wat begint te slinken.
- Meng vervolgens de Parmezaanse kaas door de pareltarwe en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de “risotto” met de geroosterde pompoenpitjes en garneer af met de rest van de rucola en de Parmezaanse kaas.
Notities:
Dit is een recept van Boerschappen, www.boerschappen.nl.