Zeeuwse vlegel Volkorenbrood

Zeeuwse vlegel is bekend geworden dankzij het volkorenbrood bij de ambachtelijke bakker en de borden "Hier groeit uw Zeeuwse vlegel" in het Zeeuwse landschap. Diverse ambachtelijke Zeeuwse bakkers bakken heerlijk volkorenbrood van Zeeuwse vlegel. Hiervoor leveren wij de basis, meel van milieuvriendelijk geteelde tarwe. Iedere bakker is anders en niet iedere bakker heeft dezelfde bereidingswijze en apparatuur voor het maken van zijn brood, daarom is ook niet ieder Zeeuwse vlegel volkorenbrood overal hetzelfde. De basis is wel altijd hetzelfde, volkoren meel, tussen stenen gemalen van milieuvriendelijke, Zeeuwse teelt. Zeeuwse vlegel volkorenbrood is te herkennen aan het brede uiterlijk van het brood, de bovenkant is gedecoreerd met gries of roggebloem en ingesneden met een “ V ”. Je kunt je bakker altijd vragen of hij echt Zeeuwse vlegel meel gebruikt, als je echt twijfelt kun je ook altijd een mailtje sturen naar info@zeeuwsevlegel.nl, dan zoeken wij dit voor je uit.


Een overzicht van bakkers die met Zeeuwse vlegel werken vind je hier.